Kuracie závitky s cibuľkou
350 g kuracích pŕs, soľ, 3 plátky hydinovej šunky, mleté čierne korenie, sušený cesnak, 2 lyžice oleja, 1 zväzok cibuľky, 50 g cherry paradajok, zeleninový vývar, hladká múka na zahustenie, žerucha
Ako na to:Kuracie prsia mierne rozklepeme na plátky, ktoré osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme sušeným cesnakom.
Na každý kúsok ochuteného kuracieho mäsa dáme plátok hydinovej šunky a do stredu položíme cibuľku rozkrojenú na polovicu.
Mäso preložíme napoly, spojíme grilovacou ihlou a prudko opečieme na oleji z oboch strán. Potom mäso podlejeme vývarom a dusíme. Po 15 minútach pridáme k mäsu zvyšné nakrájané cibuľky, cherry paradajky a spolu dodusíme domäkka.
Udusené mäso vyberieme a šťavu zahustíme múkou. Dozdobíme žeruchou.