Domáca jaternica

Potrebujeme:

800 g mäsa, 200 g ryže, soľ, 2 menšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, 200 g pečene, čierne korenie, majorán

Ako na to:

Hlavu s lalokom a mäso, ktoré je pri črevách, uvaríme, vykostíme a zomelieme. Ryžu zalejeme osolenou vodou a pod pokrievkou udusíme v rúre do polomäkka. Necháme ju vychladnúť.
Cibuľu nadrobno nasekáme, cesnak rozotrieme a všetko dobre premiešame, pridáme soľ, zomletú surovú pečeň, mleté čierne korenie a majorán. Vývarom, v ktorom sa varilo mäso zalejeme kašu a pomocou „nabíjačky“ plníme do dobre umytých čriev, ktorých konce zopneme drievkom.
Jaternice varíme na miernom ohni, vo vývare, v ktorom sa varilo mäso, kým z nich po pichnutí ihlou nevyteká kalná šťava. Hotové jaternice pred podávaním podlejeme tukom a z každej strany opečieme v prikrytej nádobe.

11.11.2014

Podobné recepty