Plnená roštenka
1 kg roštenky, 200 g šunky, 3 uvarené zemiaky, 2 lyžice sterilizovaného hrášku, 2 žĺtka, 2 lyžice kyslej smotany do plnky, 0,25 l kyslej smotany do omáčky, mleté čierne korenie, soľ, olej, 1 cibuľa, 40 g hladkej múky
Ako na to:Nakrájanú roštenku naklepeme, osolíme a naplníme pripravenou plnkou: šunku zmiešame s uvarenými, na kocky nakrájanými zemiakmi, smotanou, žĺtkami, pridáme hrášok, okoreníme a osolíme. Touto náplňou potrieme roštenku, zavinieme a na koncoch uzavrieme špáradlom.
Mäso dusíme na rozpálenom oleji, v ktorom sme do žlta opražili cibuľu. Podlievame a dusíme, pokiaľ mäso nezmäkne a potom prilejeme 0,25 l kyslej smotany, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Spolu ešte chvíľu povaríme a podávame.