Guláš z hovädzieho mäsa
300 g cibule, 500 g hovädzieho mäsa, mletá sladká červená paprika, trocha mletej štipľavej papriky, soľ, mleté čierne korenie, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 2 väčšie zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak, olej
Ako na to:Očistenú a na kúsky nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané mäso a spolu opečieme. Poprášime mletou sladkou paprikou, štipľavou červenou paprikou, trocha osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a podlejeme menším množstvom teplej vody. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni za občasného podlievania necháme dusiť.
Potom pridáme nakrájané farebné papriky, zemiaky, plátky cesnaku, paradajkový pretlak a spolu povaríme asi 15 minút. Uvarený guláš podávame s čerstvým chlebom.