Kakaový koláč s jamkami
3 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1,5 hrnčeka mlieka, 0,75 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, 1 stužený tuk, 300 g práškového cukru, 3 lyžice kakaa, 3 lyžice rumu
Ako na to:Múku zmiešame s práškom do pečiva, cukrom, mliekom, olejom, vajcami a stuženým tukom. Vypracujeme hladké piškótové cesto, ktoré upečieme do svetlohnedej farby v rozpálenom rúre.
Pokiaľ sa cesto pečie, zmiešame kakao, rum, stužený tuk a práškový cukor. Túto kakaovo-rumovú hmotu nalejeme na koláč, do ktorého sme otočenou vareškou urobili jamky (čím viac, tým lepšie). Jamky robíme hneď ako koláč vyberieme z rúry.