Bylinková omeleta s hubovým ragú a parmezánom
3 vajcia
2 hrste mrazených húb
1 menšia cibuľa
2 PL nastrúhaného parmezánu
1 dcl smotany
soľ, mleté čierne korenie
hrsť čerstvej pažítky a petržlenovej vňate
Cibuľu nasekáme najemno a orestujeme dosklovita na 1 PL olivového oleja. Potom pridáme mrazené huby a restujeme, pokiaľ huby nezmäknú (cca 10 min). Pridáme smotanu a parmezán. Za častého miešania necháme prevrieť. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Do pohára si rozbijeme vajcia, pridáme najemno nasekanú pažítku a petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Vajcia rozšľaháme vidličkou a vylejeme ich na rozpálenú panvicu s 2 PL olivového oleja. Teplotu znížime na minimum a necháme omeletu opekať, až kým nebude aj z vrchnej strany zatuhnutá. Omeletu neobraciame.
Hotovú omeletu dáme na tanier a na polovicu pridáme hubové ragú. Omeletu preložíme a ozdobíme ju rukolou alebo inou zeleninou / šalátom / bylinkou.
Čas: 15 - 20 min.