Farebná hroznová torta

Potrebujeme:

Cesto: 4 vajcia, 100 g bielej polevy, 100 g čokoládovej polevy, 8 lyžíc polohrubej múky, 4 Čl kypriaceho prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, 2 lyžice oleja
Plnka: 200 g mäkkého tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 2 ks vanilínového cukru, 1 Čl nastrúhanej citrónovej kôry, 600 g farebného hrozna, 6 plátkov želatíny, 500 ml bieleho jogurtu, 200 g práškového cukru, šťava z jedného citróna

Ako na to:

Dve vajcia vyšľaháme so 100 g práškového cukru. Pridáme vychladnutú čokoládovú polevu, lyžicu oleja, 4 lyžice polohrubej múky, 2 ČL kypriaceho prášku a spolu premiešame.
Zvyšné vajcia vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom. Postupne, po lyžiciach, vsypeme 4 lyžice polohrubej múky, 2 Čl kypriaceho prášku, 2 lyžice oleja, vychladnutú bielu polevu a spolu premiešame.
Tmavé cesto rozotrieme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 21 cm. Na tmavé cesto opatrne rozotrieme svetlé cesto a spolu dáme piecť do vyhriatej rúry.
Farebné hrozno umyjeme, osušíme a rozkrájame. Biely jogurt vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme jemný tvaroh zmiešaný s vanilínovým cukrom, do tuha vyšľahanú smotanu, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru. Nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu a kúsky hrozna.
Plnku navrstvíme na vychladnutý korpus a tortu odložíme do chladu na 8-10 hodín stuhnúť.

21.11.2014

Podobné recepty