Kapustové koláče
1/2 kg krupicovej múky, 50 g stuženého tuku, 50 g kryštálového cukru, 1 vajce, 20 g droždia, 1/4 l mlieka, 10 g masti na plech, soľ
Plnka: 1/2 kg kapusty, 30 g masti, 20 g kryštálového cukru, soľ
Do preosiatej krupicovej múky dáme droždie rozmiešané s kryšt. cukrom, soľ, vajce a vlažné mlieko s rozpusteným stuženým tukom a spracujeme na cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4 cm. Pokrájame ostrôžkou na rovnaké štvorčeky a plníme ich plnkou. Rohy štvorčekov preložíme a stranou na ktorej sme ich spojili, dáme na pomastený plech. Povrch roztlačíme do kruhu a necháme vykysnúť. Vykysnuté potrieme rozpusteným maslom a pečieme. Upečené znova potrieme rozpusteným maslom.
Plnka: Do rozpustenej masti dáme kryšt. cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Potom pridáme polovicu očistenej kapusty nasekanej nadrobno alebo pomletej strojčekom na mäso, osolíme a za stáleho miešania dusíme do ružova. Keď vychladne, plníme ňou cesto.