Krokety z rybieho filé

Potrebujeme:

500 g rybieho filé, 50 g cibule, 80 g masla, 300 g uvarených zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, 1 citrón, 120 g strúhanky, tuk na vyprážanie

Ako na to:

Rybie filé pokrájame na kocky, udusíme na nadrobno nakrájanej cibuli s 50 g masla. Mäkké filé roztlačíme vidličkou a zmiešame s prelisovanými zemiakmi. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, majoránom a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Primiešame zvyšok masla, 1 vajce, mlieko, dobre umytú a nastrúhanú citrónovú kôru a 1 lyžičku citrónovej šťavy.
Z masy sformujeme menšie krokety. Obalíme ich v rozšľahanom vajci, v strúhanke a vypražíme na rozpálenom tuku. Podávame so zeleninovým šalátom.

25.11.2014

Podobné recepty