Hubový nákyp

Potrebujeme:

400 g rezancov, 250 g hlív alebo iných čerstvých húb, 150 g oravskej slaniny, 80 g strúhaného syra, 3 vajcia, 200 ml sladkej smotany, 30 g masla, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, petržlenová vňať

Ako na to:

Rezance uvaríme v osolenej vode. Očistené a umyté huby nakrájame na plátky, cibuľu a slaninu nadrobno. Slaninu mierne opražíme, pridáme cibuľu, huby, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka.
Do ohňovzdornej nádoby po vrstvách prekladáme rezance s udusenými hubami. Nakoniec posypeme strúhaným syrom, nasekanou petržlenovou vňaťou a zalejeme smotanou. Pridáme plátky masla. Zapekáme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.

28.11.2014

Podobné recepty