Závin z ťahaného cesta

Potrebujeme:

200 g hladkej múky, štipka soli, 3 lyžice oleja, 1 lyžica octu, voda
Plnka: 250 g maku, 1 dcl mlieka, 150 g práškového cukru, 50 g hrozienok

Ako na to:

Preosiatu múku premiešame so soľou. Pridáme olej, ocot a toľko vody, aby miesením vzniklo vláčne cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Cesto uložíme do chladničky na 2 hodiny.
Na pomúčenej doske cesto natenko rozvaľkáme, preložíme na pomúčený obrus a rukami rozťahujeme rovnomerne do všetkých strán. Natrieme plnkou, zvinieme, uložíme na vymastený plech a popicháme vidličkou. Natrieme olejom a upečieme.

Plnka: Mak pomelieme, premiešame s práškovým cukrom a zalejeme vriacim mliekom. Primiešame hrozienka.

29.11.2014

Podobné recepty