Fazuľkový guláš
150 g sterilizovanej fazule, 2 zemiaky, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 dcl mäsového vývaru, 50 g klobásy, 1 dcl smotany, 1 lyžička škrobovej múčky
Ako na to:Sterilizovanú fazuľku scedíme a necháme na site odkvapkať. V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a premiešame. Varíme.
Potom pridáme mäsový vývar, premiešame, okoreníme a opäť varíme. Pridáme fazuľku, nakrájanú klobásu, zalejeme smotanou, premiešame a varíme. V malom množstve vody rozmiešame škrobovú múčku, vylejeme do gulášu, premiešame a dovaríme.