Slovenský krémovník

Potrebujeme:

500 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 50 g rastlinného tuku, 2 vajcia, 20 g Salajky, 1 dcl mlieka
Krém: 250 g masla, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 6 dcl mlieka, 4 lyžice hrubej múky, pikantný lekvár

Ako na to:

Preosiatu múku premiešame s práškovým cukrom. Pridáme rozšľahané vajcia, rozpustený tuk, v mlieku rozmiešanú Salajku a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 4 časti, každú rozvaľkáme na veľkosť plechu a na opačnej strane plechu každú zvlášť upečieme.
Prvý plát natrieme polovicou krému, zakryjeme druhým plátom, natrieme lekvárom a zakryjeme tretím plátom. Ten natrieme druhou časťou krému, zakryjeme 4. plátom, zaťažíme a do druhé dňa necháme postáť.
Pokrájané krémovníky ľubovoľne ozdobíme.
Krém: Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladiť. Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame do peny a vyšľaháme do vychladenej kaše.

02.12.2014

Podobné recepty