Francúzske zemiaky

Potrebujeme:

600 g zemiakov uvarených v šupke, 1 cibuľa, 200 g údeniny, olej, 2 vajcia uvarené natvrdo, 80 g tvarohu, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 1 dcl mlieka, vajce

Ako na to:

Uvarené zemiaky ošúpeme, pokrájame na kolieska a vložíme do väčšej misy. Na oleji speníme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú údeninu, posypeme rascou a spolu krátko opražíme. Pridáme k zemiakom a premiešame.
Do vymasteného pekáča uložíme polovicu zmesi, na ňu rozložíme nadrobno nakrájané vajcia uvarené natvrdo a posypeme tvarohom. Zakryjeme druhou polovicou zmesi, zalejeme v mlieku rozšľahaným vajcom a dáme upiecť.

02.12.2014

Podobné recepty