Kurča v alobale

Potrebujeme:

1 kurča, horčica, 50 g masla, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 2 jablká, chren

Ako na to:

Kurča umyjeme, osušíme a naporcujeme. Kožu kurčaťa na niekoľkých miestach nožom oddelíme a mäso potrieme horčicou.
Maslo vymiešame s pretlačeným cesnakom a potrieme ním kurča. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou.
Pripravené porcie kurčaťa dáme na väčšie kusy alobalu a obložíme jablkami nakrájanými na kolieska. Dobre zabalíme, aby šťava pri pečení nevytekala. Porcie uložíme na pekáč a upečieme.
Pred dokončením alobal otvoríme a ešte zapečieme. Podávame posypané chrenom.

03.12.2014

Podobné recepty