Hovädzie závitky na víne
2 porcie
300 g hovädzieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, horčica, 3 lyžice oleja, 50 g cibule, 30 g hrášku, 30 g šunky, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, 1 vajce, 1 dcl bieleho vína, 1 lyžička škrobovej múčky, tvrdý syr na posypanie, petržlenová vňať
Hovädzie stehno prekrojíme na dva rezne a natenko vyklepeme. Každý osolíme, okoreníme a z jednej strany natrieme horčicou.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme hrášok, nakrájanú šunku, rozšľahané vajce a za stáleho miešania pripravíme redšiu praženicu. Pridáme nastrúhaný syr a premiešame.
Praženicu rozdelíme na dva rezne, zvinieme ich a pevne zviažeme niťou aby plnka nevytekala. Závitky dáme do hrnca, podlejeme vínom a dusíme. Podľa potreby podlievame vodou, priebežne ich otáčame. Potom šťavu zahustíme škrobovou múčkou, premiešanou s trochou vody a privedieme do varu. Závitky pred podávaním posypeme nastrúhaným syrom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.