Jelenie mäso so slaninou

Potrebujeme:

800 g jelenieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 8 lyžíc octu, estragon, 4 lyžice kečupu, 1/4 lyžičky chilli korenia, 1 lyžička worcestrovej omáčky, 1 lyžica horčice, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžica medu, 100 g údenej slaniny, mäsový vývar, 20 g hladkej múky, 2 lyžice oleja

Ako na to:

Mäso odblaníme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Z octu, estragonu, kečupu, chilli korenia, worcestrovej omáčky, horčice, mletej červenej papriky a medu vymiešame pastu, ktorú vtierame do mäsa.
Slaninu nakrájame na tenké plátky, obložíme ňou mäso a upevníme ihlicami alebo niťou. Prudko opečieme zo všetkých strán na oleji, podlejeme mäsovým vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Počas pečenia potierame zvyškom pasty. Šťavu zahustíme hladkou múkou, povaríme a precedíme.

08.12.2014

Podobné recepty