Zapekané kuracie rezne
na 8 porcií
8plátkov kuracích pŕs, olej na opekanie, 1 cibuľa, 200 g šampiňónov, 100 g šunky, 8 kusov plátkového syra, 1 kyslá smotana, mleté čierne korenie, soľ
Očistené kuracie rezne mierne naklepeme, okraje narežeme. Z oboch strán osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Opečené mäso vyberieme a vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a nakájané šampiony a dusíme domäkka, cca 25 minút.
Na plech rozložíme opečené plátky mäsa, na každý kus dáme kôpku orestovaných šampiňónov a prekryjeme plátkom šunky a syra, cca 15 minút. Takto pripravené rezne zalejeme kyslou smotanou a dáme zapiecť do horúcej rúry na 10 minút.
Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou prílohou.