Mäsový guláš s lečom
1 väčšia cibuľa, 300 g chudého hovädzieho mäsa, 150 g morčacieho mäsa, 100 g točenej salámy, 1 sterilizované lečo, sterilizovaná kukurica, 150 g miešanej koreňovej zeleniny, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, mäsový vývar, oregano, olej, majorán
Ako na to:Nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme na oleji. Pridáme nakrájané hovädzie mäso, ktoré poprášime mletou sladkou červenou paprikou, osolíme, podlejeme vývarom, prikryjeme a na miernom ohni necháme variť.
Asi po 50 minútach varenia vložíme na väčšie kúsky nakrájané morčacie mäso, točenú salámu, nakrájanú zeleninu a varíme ďalších asi 30 minút. Potom pridáme lečo, scedenú kukuricu, lístky oregana a spolu dovaríme do mäkka. Podľa potreby podlievame vývarom.
Uvarený guláš podľa chuti dochutíme soľou, korením a ozdobíme lístkami čerstvého majoránu.