Jogurtová torta s ríbezľami

Potrebujeme:

Cesto: 3 vajcia, 3 PL cukru, 50 g hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva 30 g kakaa, 2 lyžice oleja
Plnka: 300 g bieleho smotanového jogurtu, 2 ks vanilkového pribináčika, 250 ml smotany na šľahanie, 2 ks vanilínového cukru, 150 g práškového cukru, ríbezle, 2 PL Granka, 1 želatínový stužovač

Ako na to:

Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom, kakao a prilejeme olej. Spolu premiešame, cesto dáme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 20 cm a vo vyhriatej rúre upečieme.
Plnka: Smotanový jogurt dáme do misky, pridáme pribináčik, práškový cukor, vanilínový cukor a vymiešame.
Vmiešame do tuha vyšľahanú smotanu na šľahanie, podľa návodu pripravený želatínový stužovač a očistené ríbezle. Plnku rozotrieme na vychladnutý korpus a odložíme na 8-10 hodín do chladu stuhnúť. Po stuhnutí vyberieme z formy, posypeme Grankom, pokrájame a dozdobíme ríbezľami.

13.12.2014

Podobné recepty