Výborné špaldové medovníčky
200 g hladkej špaldovej múky
6 PL medu
1-2 PL perníkového korenia
1 ks vajce
1 ČL prášku do pečiva
+ vajce na potretie
V miske zmiešame špaldovú múku s práškom do pečiva a perníkovým korením. Pridáme med, vajce a ručne vypracujeme medovníkové cesto. Hotové cesto vložíme do mikroténového sáčku a dáme odležať do chladničky minimálne na hodinu. Po hodine cesto vyberieme a vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na 4 mm. Vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C, na 5-6 minút.
Hotové medovníčky skladujeme do Vianoc v uzavretej plechovke s kúskom jabĺčka, aby boli pekne mäkké (nezabudnite jablko vymieňať). Do plechovky môžete pridať aj zopár klinčekov a paličku škorice, aby sa medovníčky ešte krajšie prevoňali.