Syrový chlieb
500 g viaczrnného chleba (polotovar), 4 vajcia, 300 g syra Feta, 200 ml kyslej smotany, 200 g strúhanéh ementálu, 100 g taveného syra, 2 lyžice nasekaných byliniek, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Celé vajcia rozšľaháme, pridáme kyslú smotanu, syr Feta, tavený syr, strúhaný ementál a spolu vyšľaháme. Podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, prisypeme bylinky a spolu premiešame.
Cesto na chlieb si pripravíme podľa návodu. Časť vypracované cesta odložíme, zvyšnú časť cesta dáme do vymastenej, múkou vysypanej, okrúhlej tortovej formy.
Na cesto dáme plnku, ktorú prikryjeme zvyšným cestom a chlieb dáme piecť do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 °C 50-60 minút, potom chlieb prikryjeme alobalom a dopečieme.