Višňovo-tvarohový rez
Cesto: 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 dcl oleja, 10 PL horúcej vody, 200 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 PL kakaa
Plnka: 2 x 250 g hrudkovité tvarohy, 2 višňové smotany (Lidl, príp. višňové jogurty), 2 ks vanilkový cukor, 125 g masla, asi 1 dcl šťavy z višňového kompótu
Želatína: 1 Zlatý klas, 700 ml kompótovej šťavy, 3 PL kryštálového cukru, 2 poháre odkôstkovaných višní, asi 3 PL lyžice džemu na potretie cesta
Cesto: Vymiešame žĺtka s cukrom, postupne pridávame olej, vodu, múku s práškom do pečiva, kakao a nakoniec sneh. Pečieme pri 180 °C.
Pokiaľ sa nám cesto pečie, vymiešame si všetky suroviny na plnku (aj mixérom, aby sa nám maslo dobre premiešalo).
Pripravíme si želatínu. Do kompótovej šťavy pridáme cukor a Zlatý klas. Po zhustnutí necháme mierne vychladnúť.
Upečené a mierne vychladnuté cesto potrieme džemom, rozotrieme naň plnku, poukladáme višne a zalejeme mierne vychladnutou želatínou. Môžeme posypať aj nastrúhanou čokoládou, no nemusíme. Dáme na noc do chladničky.
U nás môj zákusok zožal veľký úspech.