Rybacia vínová polievka
400 g rybieho filé, 0,5 l suchého bieleho vína, 0,25 l šľahačky, trocha šafránu a šalvie, citrónová šťava, soľ, biele korenie, petržlen, pažítka, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica škrobu, 1 uvarená mrkva, uvarené krevety
Ako na to:Biele víno s pár kvapkami citrónovej šťavy, 0,25 l vody, osolené a okorenené privedieme do varu. Vložíme rybie filé a prikryté varíme na miernom ohni asi 15 minút.
Filé aj s nálevom rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Šafrán vmiešame do šľahačky. Na olivovom oleji zľahka opražíme škrob, zalejeme smotanou so šafránom a krátko povaríme.
Pridáme rozmixované a prepasírované rybie filé a na miernom ohni 20 minút varíme. Nakoniec vmiešame petržlenovú vňať, pažítku a šalviu nasekané nadrobno, osolíme a okoreníme. Podávame ozdobené pásikmi mrkvy a krevetami.