Banánové kura
750 g kuracie prsia, 200 g šunky nakrájanej na plátky, 1 banán, olej na pečenie, 1 lyžica hladkej múky, 200 ml hydinového vývaru, soľ, 2 lyžice hrozienok, 2 lyžice medu, 70 g tvrdého postrúhaného syra (Eidam)
Ako na to:Kuracie prsia opláchneme, osušíme a narežeme tak, aby sme ich mohli naplniť kúskom banánu, ktorý sme predtým zabalili do plátku šunky.
Okraje mäsa spevníme prepichnutím špajdľou, osolíme a opečieme na oleji. Potom mäso vytiahneme, šťavu zaprášime hladkou múku, pridáme hrozienka a med, premiešame na ohni, zalejeme vývarom a povaríme.
Kuracie kapsy podávame poliate šťavou a posypané syrom, so zemiakmi alebo s dusenou ryžou.