Bravčová panenka s jablkami

Potrebujeme:

600 g bravčovej panenky, 1 lyžica múky, 1 lyžica oleja, 1 lyžica margarínu, 3 jablká, 1 cibuľa, majoranka, soľ

Ako na to:

Panenku osolíme a poprášime múkou. V hrnci rozohrejeme margarín a olej, vložíme panenku a opečieme ju. Opečenú posypeme majoranom a zalejeme vodou tak, aby panenku tesne prekryla a dusíme pod pokrievkou na malom plameni, asi hodinu.
Medzitým cibuľu nakrájame na plátky, jablká olúpeme a zbavíme jaderníkov a nakrájame na kocky. Ku koncu dusenia vložíme do hrnca cibuľu a jablká a dusíme pokiaľ mäso nebude mäkké.
Mäso vyberieme, omáčku precedíme cez sito, posypeme múkou, podľa chuti osolíme a okoreníme a chvíľu povaríme. Bravčovú panenku nakrájame na plátky a polejeme omáčkou. Podávame najlepšie so zemiakmi preliatymi maslom.

10.01.2015

Podobné recepty