Zapečené kuracie stehná
2 kuracie stehná, 2 menšie cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička octu, štipka cukru, bazalka, 6 lyžíc kečupu, olej, voda, soľ, korenie na pečené kura
Ako na to:Očistené kuracie stehná osolíme, vložíme do zapekacej misy a podlejeme olejom. V miske si pripravíme zmes na potieranie: na kocky nakrájanú cibuľu, rozotrený cesnak, ocot, cukor, bazalku, kečupu a štipku korenia na pečené kura. Všetko zmiešame a zriedime trochou vody.
Kuracie stehná potrieme polovicou tejto zmesi a dáme sprudka upiecť do predohriatej rúry. Po pol hodine potrieme kura zvyškom zmesi, stlmíme rúru a dopečieme. Podľa potreby podlievame vodou. Kura bude mať krásnu červenú farbu. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.