Taliansky guláš
750 g hovädzieho mäsa, soľ, mletá paprika, 50 g olej, 80 g cibule, zápražka z 30 g masla a 30 g múky, lyžica kaše z paradajok alebo malá plechovka paradajkového pretlaku, 100 g špagiet, 20 g parmezánu
Ako na to:V hrnci, do červena, orestujeme na rozpálenom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, poprášime ju paprikou a pridáme na drobné kocky nakrájané hovädzie mäso, soľ a dusíme asi 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju polievkou alebo vriacou vodou, primiešame do nej kašu z paradajok alebo paradajkový pretlak, na krátke kúsky nakrájané uvarené špagety (predtým ich 10 - 15 minút povaríme) a všetko nalejeme na mäso, ktoré ešte povaríme v omáčke. Posypeme strúhaným parmezánom .