Pomarančovo-kakaový tvarohový dezert
500 g jemného nízkotučného tvarohu
200 ml nízkotučného mlieka
1 balíček mletej čírej želatíny (20 g)
70 g trstinového cukru (prípadne adekvátne množstvo iného sladidla)
1 PL kakaa
1 menší pomaranč
1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citróna
Želatínu necháme 15 minút napučať v mlieku. Tvaroh vymiešame s cukrom a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao, do druhej pomarančovú šťavu aj s dužinou a citrónovú kôru.
Želatínu zahrejeme, ale nevaríme. Rozdelíme ju do obidvoch tvarohových hmôt a premiešame. Formu (napríklad na srnčí chrbát) vyložíme potravinárskou fóliou, nalejeme do nej obidve hmoty a odložíme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.
Podávame napr. s malinami alebo mandarinkovým kompótom a hoblinkami horkej čokolády.