Rybacia polievka
rybu (kapor), rybacie vnútornosti (ikry, mlieč, pečeň), mrkvu, kaleráb, zeler v pomere 1:1:2, olej, rybací bujón, soľ, bobkový list, čierne a nové korenie, cibuľu, cesnak, môže byť aj pór, krupicu hrubú alebo detskú
Ako na to:Do hrnca s vodou dáme očistené kúsky rýb. Pridáme cibuľu, cesnak, korenie, soľ a necháme uvariť domäkka. Medzitým očistíme zeleninu (mrkvu, kaleráb, zeler) v pomere 1:1:2. Zeleniny nedávame veľa
Zeleninu nakrájame alebo nastrúhame. Keď je mäso uvarené, scedíme vývar (ktorý odložíme nabok), vyberieme ho a necháme trochu ochladnúť.
Oberieme mäso od kostí. Potom v hrnci opražíme nakrájanú zeleninu na oleji. Opraženú zeleninu zalejeme scedeným vývarom a pridáme rybací bujón. Necháme variť, kým zelenina nezmäkne. Potom pridáme zo dve hrste krupice a zamiešame. Nakoniec pridáme obraté mäso a vnútornosti, ktoré nakrájame na menšie kúsky.
Chvíľu necháme prevrieť a polievka je hotová.