Kurací sendvič
50 g kuracie mäso
1 trojuholník taveného syru
1 strúčik cesnaku
1/2 cibule
1 list ľadového šalátu
1 ks cherry rajčina
2 ks toastového chlebu
trocha čerstvej červenej papriky
1 ČL horčica
2 ČL kečup
3 ČL tatárskej omáčky
1 ks vajce
trocha syru na strúhanie
soľ, mleté čierne korenie
olivový olej
trocha masla
Cibuľu nakrájame na pásiky a orestujeme do sklovita na troche olivového oleja.
Mäso umyjeme, zbavíme blian a nakrájame na malé kocky. Osolíme, okoreníme a orestujeme domäkka na troche olivového oleja.
V miske zmiešame na tenké pásiky nakrájanú papriku, nasekaný cesnak, tatársku omáčku, kečup, horčicu, kuracie mäso a cibuľu. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a dobre premiešame.
Vajce rozšľaháme, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vylejeme na trochu rozpáleného masla a nemiešame, aby nám nevznikla praženica. Toasty opečieme na troche masla z jednej strany.
Opečenú časť toastu natrieme trochou taveného syru, na ktorú položíme umytý vysušený šalátový list. Naň dáme kuraciu zmes, nastrúhaný syr, na kolieska nakrájanú cherry rajčinu a preloženú omeletu. Na vrch položíme opečenou stranou toastový chlieb.
Takto pripravený toast opečieme na troche masla z oboch strán. Pri otáčaní dávame pozor, aby sa nám nerozpadol. Opekáme ho kvôli tomu, aby sa roztopil syr a všetky chute sa teplom zvýraznili. Hotový toast prerežeme krížom napoly (vzniknú 2 trojuholníky).
Čas: 15 min.