Francúzska cibuľačka

Potrebujeme: Francúzska cibuľačka

6 ks cibule
4 ks toastový chlieb
2 PL bravčovej masti
soľ, mleté čierne korenie
1 a 1/2 PL hladkej múky
2 ČL sladkej papriky
syr Eidam
maslo

Ako na to:

Cibuľu nakrájame na pásiky a orestujeme do sklovita na bravčovej masti. Cibuľu poprášime múkou a pridáme papriku, ktorú krátko orestujeme. Zalejeme 1,5 l vody, trochu osolíme a okoreníme. Polievku varíme kým cibuľa nie je z 3/4 uvarená (nesmie byť úplne rozvarená). Polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Syr nastrúhame nahrubo a toasty opečieme dohneda na troche masla. Do taniera nalejeme polievku na 1 porciu. Pridáme na toasty prekrojené na 1/2 (do tvaru trojuholníka). Nakoniec posypeme 1 hrsťou syru a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 210°C (iba zvrchu – gril). Zapekáme, kým syr nie je roztečený a dozlatista ugrilovaný.

Čas: 35 min.
Počet porcií: 5 - 7

Fotogaléria k receptu

18.03.2015 | autor:

Podobné recepty