Mladý kaleráb plnený praženicou

Potrebujeme:

8 mladých kalerábov, soľ, 50 g cibule, 80 g rastlinného tuku, mleté čierne korenie, 4 vajcia, petržlenová vňať, 200 ml kyslej smotany, voda

Ako na to:

Kaleráby očistíme, umyjeme, zalejeme vriacou vodou a prikryté uvaríme do mäkka. Uvarené vyberieme a vydlabeme vnútro.
Na troche rozpáleného tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme vidličkou roztlačené vnútro uvareného kalerábu, rozhabarkované vajcia, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania urobíme hustú praženicu. Tesne po dokončení primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Touto zmesou naplníme kaleráby, poukladáme ich do ohňovzdornej nádoby a prikryjeme kúskom rastlinného tuku. Smotanu rozhabarkujeme s trochou kalerábového vývaru, podlejeme zeleninu a v teplej rúre zapečieme.

16.04.2015

Podobné recepty