Kačica s broskyňami
1 veľká kačica, maslo, 3 dcl teľacieho (alebo iného) vývaru, 50 g hladkej múky, 1 dcl marhuľovice, 0,5 dcl koňaku, 8 broskýň, 1 cibuľa, 1 mrkva, zelená vňať, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Kačicu osolíme, okoreníme, vložíme do hlbšieho pekáča, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, cibuľu, zväzok vňatí, maslo a opečieme. Teplotu znížime, prikryjeme a pečieme asi 45 minút.
Upečenú kačicu a zeleninu vyberieme, šťavu zbavíme prebytočného tuku, prilejeme marhuľovicu, koňak a vývar zmiešaný s múkou a povaríme.
Hotovú šťavu precedíme cez sito. Pokrájané mäso obložíme polovicami broskýň, polejeme šťavou a podávame s dusenou ryžou s hrozienkami a jablkovým kompótom.