Koláč z lístkového cesta s jablkami
balíček lístkového cesta, piškóty, 5-6 jabĺk, 0,5 l mlieka, 1 a 1,5 balíčku Zlatého klasu, cukor, žĺtok
Ako na to:Lístkové cesto si vyváľkame a rozdelíme na 2 časti (približne na veľkosť plechu). Plech si potrieme troškou oleja a položíme naň jednu polovicu lístkového cesta.
Naň naukladáme piškóty a na piškóty dáme ošúpané a nakrájané jablká. V troške mlieka si rozhabarkujeme 1 a 1,5 sáčku Zlatého klasu a vylejeme ho do zvyšku vriaceho mlieka.
Keď je kaša hustá, navrstvíme ju na jablká. Na to dáme druhú polovicu lístkového cesta. Popicháme vidličkou, potrieme žĺtkom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 190°C, až kým vrchné cesto nie je upečené do zlata.
Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme roztopenou čokoládou.