Bravčová sviečkovica v hubovej omáčke

Potrebujeme:

800 g bravčovej sviečkovice, 40 g masla , 160 g šampiňónov, 80 g kuriatok , 1, 5 malých šalotiek, 12 g masla, 1 malý kel , 60 g vývaru, 1 menšie vajce, 2 dl madeiry, ½ PL sušenej majoránky, alobal , 0, 2 dl olivového oleja, 2 dl šťavy pod mäso, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Odblanenú sviečkovicu osoľte, okoreňte a opečte na horúcom tuku. Šampiňóny a kuriatka nakrájajte nadrobno. Šalotky ošúpte a nakrájajte na kocky. Spolu uduste na masle a nechajte vychladnúť. Kelovú hlávku rozoberte a listy a krátko povarte v osolenej vode. Potom listy osušte a rozprestrite na alobal. Huby zmiešajte s výpekom, vajcom, dochuťte soľou, korením a majoránkou. Vymiešajte a natrite na kelové listy. Sviečkovicu položte na listy, zrolujte a dajte do pekáča. Osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Vo vyhriatej rúre pečte 20 - 30 min. Potom vyberte a pred krájaním nechajte odstáť. Do výpeku pridajte šťavu pod mäso, prilejte madeiru a povarte.

23.02.2007

Podobné recepty