Višňová štrúdľa s makom

Potrebujeme:

Cesto: 1 šlahačková smotana, 30 dkg hladkej múky špeciál, štipka soli
Plnka: očistené a vykôstkované višne (čerstvé alebo zavarené, môžu byť aj čerešne), mletý mak a troška cukru
Na potretie: rozpustená Hera

Ako na to:

Zo šľahačkovej smotany, múky a štipky soli vypracujeme cesto a necháme ho chvíľku odpočívať. Medzitým si urobíme plnku z višní a maku, ktorý je pomiešaný s cukrom. Podľa veľkostí štrúdle (tj. plechu) si rozdelíme cesto na 2 - 3 časti, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske.
Každé rozvaľkané cesto potrieme ropustenou Herou a posypeme makom, pozor bez cukru.
Na vrch cesta uložíme plnku a zavinieme. Presunieme na plech a vrch štrúdle taktiež potrieme rozpustenou Herou a dáme piecť do rúry na mierny oheň.

24.09.2008

Podobné recepty