Kurča po taliansky

Potrebujeme:

kuracie stehná, soľ, mleté čierne korenie, olej, mletú červenú papriku sladkú, cesnak, kúsok masla, šľahačkovú smotanu, veľký paradajkový pretlak, olivy, petržlenovú vňať, 1 KL bazalkového pesta (ak máte), 1,5 PL kryštálového cukru

Ako na to:

Kuracie stehná umyte, osušte, osoľte a posypte korením. Nechajte chvíľku odstáť a, zatiaľ dajte do väčšieho hrnca maslo alebo olej. Kuracie stehná sprudka z oboch strán ošmáhnite. Potom ich podlejte vodou a nechajte dusiť do mäkka pod pokrievkou.
Keď je mäso udusené, pridajte veľký paradajkový pretlak, šľahačkovú smotanu, maslo na zjemnenie chuti, cesnak, soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a nechajte všetko variť na slabom ohni.
Zatiaľ si nakrájajte petržlenovú čerstvú vňať, olivy, ak máte, pridajte bazalkovú pastu. Dajte všetko do hrnca a nechajte chvíľku variť. Na záver varenia pridajte kryštálový cukor podľa chuti a nechajte prejsť varom. Podávajte so špagetami.

31.10.2008

Podobné recepty