Morčacie mäso so zeleninou v alobale

Potrebujeme:

4 porcie vykosteného morčacieho mäsa (400-500 g), soľ, mleté čierne korenie, 2 cibule, 4 celé papriky, 4 paradajky, 2 lyžice nadrobno posekanej petržlenovej a zelerovej vňate, oregano, 1 lyžičku drvenej rasce, olej

Ako na to:

Paradajky zaparíme vodou a ošúpeme. Cibuľu, papriku a ošúpané paradajky nakrájame nadrobno.
Pripravíme si 4 dostatočne veľké kusy alobalu. Na každý kus dáme osolené a okorenené mäso. Každé mäso posypeme zeleninou - paprikou, paradajkami, cibuľou. Posypeme nadrobno nakrájanými vňaťami, oreganom a pokvapkáme pár kvapkami oleja. Celé zabalíme do alobalu, tak aby šťava z balíčka nevytiekla počas pečenia.
Alobaly dáme do pekáča a pečieme v rúre cca 1 hod. Jednotlivé upečené porcie rozbalíme a podávame, napr. s ryžou alebo chlebom.

02.10.2008

Podobné recepty