Vrstvený šalát
1 ľadový šalát, 1 červenú cibuľu, karfiol, syr chedar, mrazený hrášok, slaninu, majonézu, smotanu, parmezán
Ako na to:Necelé 0,5 kg slaniny osmažte do chrumkava, namiesto slaniny môžete použiť aj šunku, alebo nadrobno nakrájané upečené kura.
Ľadový šalát natrhajte na menšie kúsky a vložte na spodok misy, najlepšie sklenenej. Na šalát dajte natenko nakrájanú červenú cibuľu, asi 1 až 1 1/2 pohára mrazeného hrášku. Naň dajte syr, potom karfiol a na karfiol upečenú slaninu.
V miske zmiešajte 1 pohár majonézy, 1 pohár smotany a trištvrte pohára parmezánu. Pridajte troška cukru, pár kvapiek balzamikového octu. Túto masu navrstvite na šalát a dajte na chvíľu do chladničky. Pred servírovaním šalát dobre premiešajte.