Vrstvený šalát
1/4 hlávkového šalátu, 2 paradajky, 1/4 šalátovej uhorky (cca 10 cm), jednu zelenú alebo bielu papriku, syr feta alebo tvrdý strúhaný syr (množstvo podľa chuti), kuracie prsia cca. 150-200 g, soľ, čierne mleté korenie, olivový olej
Ako na to:Hlávkový šalát poriadne a dôkladne umyjeme, takisto ostatnú zeleninu. Hlávkový šalát trháme a ukladáme na tanier. Paradajky nakrájame na kocky a položíme na hlávkový šalát.
Papriku a uhorku nakrájame na jemné pásiky a položíme na paradajky. Fetu pokrájame na kocky 1x1 cm a "posypeme" nimi zeleninu (ak nemáte radi fetu môžete použiť strúhaný tvrdý syr) a ním zeleninu posypeme.
Kuracie prsia nakrájame na hrubšie rezance, osmažíme na malom množstve oleja, osolíme a jemne okoreníme. Keď sú opražené do zlatista poukladáme na syr. Môžeme ešte raz celé osoliť a okoreniť. Zalejeme olivovým olejom.