Segedinský guláš
200 g bravčového bôčika, 200 g bravčového mäsa z pliecka, 2 cibule, 40 g masti, 1 lyžičku mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, 400 g kyslej kapusty, 20 g hladkej múky, pol lyžičky potlčenej rasce, 2,5 dcl smotany
Ako na to:Mäso pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a pokrájané mäso. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme.
Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, prikryjeme a udusíme. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Múku opražíme nasucho, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame, povaríme, pridáme k mäsu, ochutíme potlčenou rascou a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu.