Pečené zemiaky s bylinkovo-zeleninovým tvarohom

Potrebujeme:

pre 4 osoby
4 veľké zemiaky, 2 stredne veľké paradajky, 1 malú šalátovú uhorku, zväzok reďkovky, zväzok pažítky, zväzok žeruchy, 500 g polotučného tvarohu, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Zemiaky si poriadne umyjeme, prerežeme pozdĺžne na polovice. Ukladáme šupou na pekáč. Upečieme ich v predhriatej rure (na 200°C v elektrickej, na 175°C v teplovzdušnej alebo na 3 stupne v plynovej) asi 50 min.
Zeleninu a bylinky si na drobno nakrájame. Tvaroh rozmiešame. Vmiešame väčšiu časť nakrájanej zeleniny, osolíme a ochutíme čiernym korením. Tvaroh dáme odstáť do chladničky, kým sa zemiaky neupečú.
Pred podávaním ešte raz ochutíme soľou a korením.

14.09.2008

Podobné recepty