Cesnakový bôčik
kúsok odkosteného bôčika, cesnak, cibuľu, červenú mletú papriku, olej, vodu, bobkový list, soľ, čierne a nové korenie
Ako na to:Umyjeme bôčik v studenej vode (ak je s kosťou, odstránime ju). Pripravíme cesnak, cibuľu, bobkový list a korenie. Všetko dáme spolu variť do hrnca s vodou a pridáme 2 PL soli. Varíme do mäkka, na malom plyne (asi 1,5 hodiny).
Potom mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Cesnak (asi 3-4 kúsky) prelisujeme cez lis alebo rozpučíme nožíkom, pridáme trošku (čajovú lyžičku) oleja a červenú papriku. Zmes premiešame a natrieme na bôčik. Potom ešte na chvíľu (pred podávaním) uložíme do chladničky, aby viac stuhol.
Podávame so žemľou alebo chlebom.