Ríbezľovo-egrešové želé s červeným vínom
300 g ríbezlí (červených), 300 g egrešov, 1/8 litra vody, 300 ml červeného vína, 1 vrecúško zmesi na želírovanie džemov alebo marmelád, želé, 500 g cukru
Ako na to:Ríbezle a egreše zbavíme stopiek a okvetia a približne 5 minút povaríme v 1/8 litri vody. Následne ich prepasírujeme. Môžeme použiť aj odšťavovač - želé síce nebude také číre, ale budú v ňom chutné kúsky ovocia. Vzniknutú ovocnú šťavu odmeriame a doplníme ju červeným vínom na 750 ml.
Predtým však víno ochutnáme. Primiešame zmes na želírovanie a cukor. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu. Varíme asi 2 minúty. Želé plníme do teplých pohárov po okraj. Poháre uzavrieme a vrchnáčiky ozdobíme vrecovinovými klobúčikmi.