Kuracina zapekaná so zemiakmi
1 kuracie prsia, 200 g tvrdého syra, 100 g údeného syra, asi 5-6 väčších zemiakov, 1 smotanu 33-nú%, 2-3 strúčiky cesnaku, maslo, soľ, čierne korenie, zmes korenia na pečené kura, petržlenovú vňať
Ako na to:Kuracie prsia pokrájame na malé kocky a ochutíme soľou, čiernym korením a zmesou korenia. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Syry postrúhame a zmiešame s prelisovaným cesnakom a smotanou, ochutíme soľou.
Pekáč vymastíme, dáme naň vrstvu nakrájaných zemiakov, osolíme, potom dáme nakrájanú kuracinu, ktorú potrieme syrovou masou. Poslednou vrstvou sú zemiaky, ktoré osolíme a narežeme na nich tenké plátky masla.
Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov. Po pol hodine odkryjeme a necháme ešte zapiecť asi 10-20 minút. Pri podávaní jedlo posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňatou.