Maďarský granadír vo woku
300 g fliačkov, 3 stredné zemiaky, 2 paradajky, 2 papriky, 1 väčšiu cibuľu, mletú červenú papriku, soľ, korenie, olej
Ako na to:Cibuľu pokrájanú nadrobno ošmahneme do sklovita na oleji a zaprášime mletou sladkou paprikou. Keď je sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané zelené papriky, osolíme, okoreníme a dusíme. Keď sú aj papriky polomäkké, pridáme ošúpané nadrobno nakrájané paradajky. Opäť krátko podusíme a nakoniec pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, zalejeme tak 1 dcl vody a rozvárame.
Fliačky uvaríme podľa návodu na sáčku. Keď sa vo woku rozvaria aj zemiaky, odstavíme a všetko popučíme pučidlom na zemiakovú kašu. Nakoniec fliačky zmiešame s pastou, ktorá nám vznikla vo woku a podľa potreby ešte osolíme/okoreníme.
Podávame s niečím kyslým, napr. baraními rohmi.