Kurča s kukuricou a hráškom
1 kura, malé balenie hrozienok, 1 konzervu kukurice, 1 mrazený hrášok, 1 šľahačkovú smotanu, maslo, bylinkovú soľ, mleté čierne a mleté biele korenie, petržlenovú vňať
Ako na to:Kurča nakrájajte na porcie, osoľte bylinkovou soľou, okoreňte mletým čiernym a mletým bielym korením z oboch strán a nechajte chvíľku odstáť.
Na panvici roztopte asi tretinu obyčajného masla a kuracie kúsky na ňom sprudka ošmahnite. Mäso ošmahnuté do biela dajte do jánskej misy alebo pekáča a zatiaľ na výpeku orestujte scedenú kukuricu, mrazený hrášok a hrozienka aspoň takých 7-8 minút.
Keď bude zelenina s hrozienkami orestovaná, nasypte ju aj s celým výpekom na kuracie mäso, pridajte šľahačkovú smotanu, ešte raz posypte čiernym a bielym korením a dajte do horúcej rúry dopiecť. Pečte pri teplote 250 stupňov asi 30-45 minút.