Zapekaná cuketa
cuketu, cestoviny, salámu, maslo, bylinkovú morskú soľ alebo bylinkovú vegetu, plátkový syr, kúsok Eidamu na strúhanie, mlieko, smotanu, cesnak, kečup
Ako na to:Cukety ošúpeme, vyberieme lyžičkou po častiach stred a nakrájame na kolieska priečne, aby boli väčšie. Cuketu osolíme bylinkovou morskou soľou a opečieme na masle, na ktorom sme najskôr opiekli cesnak. Potom cesnak vyberieme a odložíme.
Opečené cukety vyberieme. Vyvaríme cestovinu. Urobíme bešamelovú omáčku (maslo a múku zalejeme mliekom a smotanou, dochutíme taveným syrom s nivou. Nakoniec do omáčky pridáme roztlačený cesnak s korením).
Na plech poukladáme vrstvy cukety, trošku opečeného cesnaku, trocha cestovín, salámu, cuketu, cestoviny, plátkový syr, kečup, cestoviny, bešamelovú omáčku. Zapečieme. Potom vytiahneme, posypeme strúhaným syrom a dopečieme.