Rebarborový koláč
Cesto: šialku polohrubej múky, 4 žĺtka, 3/4 pohára oleja
Kvások: 8 dkg kvasníc, 1 šialku teplého mlieka, lyžičku cukru, štipku soli
Plnka: ošúpanú na kocky nakrájanú rebarboru asi 6 až 7 stoniek
Sneh: 4 bielka, 30 dkg kryštálového cukru
Z teplého mlieka, cukru, soli a kvasníc urobíme kvások. Do jednej misy dáme múku, žĺtka a olej, do druhej nádoby na šľahanie dáme bielka. Prilejeme k múke vykysnutý kvások.
Vymiešame riedke cesto. Vylejeme ho na olejom potretý plech. Ošúpeme rebarboru a nakrájame ju na kocky. Poukladáme rebarboru na cesto a dáme do vyhriatej rúry predpiecť.
Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a cukru. Sneh natrieme na predpečené cesto a dáme dopiecť.